Friday, March 14, 2014

New Start New Biz

Assalamu'alaikum..

Wahh..dah lama I tak update my blog.. tonight rasa terpanggil utk update..bukan apa..sekrang ni I sebok dgn my new biz & new blog & also my baby cat.. Hmm...nak tahu biz apa...?? Hehe..tungguu next entry k...

But actually, this entry is for me to let uols know that I dah tak buat biz Cosway.. cuz I hv my own biz now.. So to all of you yg berminat utk menceburi biz Cosway sila hubungi my biz partner ni,
AFIE 0126990405

Okla, dah lewat ni.. I nk tido dl.. See ya in my next entry about my new biz..

xOxO
-AJ-

Tuesday, January 28, 2014

Pengumuman sempena Chinese New Year

PENGUMUMAN: Tarikh pengeposan akhir pada 27jan (Isnin). Hari pengeposan seterusnya pada 3feb (Rabu). So, kpada anda yang nk order DoubleStemcell boleh order hari ni dan selewat2nya esok bg mengelak kelewatan pengeposan barang.. Sekian.. 


Harap maklum... 

Thursday, January 23, 2014

Tazkirah Jumaat



“Sesungguhnya hari Jumaat adalah penghulu segala hari dan semulia-mulia hari di sisi Allah.”

Imam Al-Ghazzali berkata bahawa Nabi s.a.w. bersabda yang bermaksud sebaik-baik hari yang terbit padanya matahari adalah hari Jumaat. Pada hari itu dijadikan Adam a.s. dan pada hari Jumaatlah terjadinya kiamat.


Imam Al-Ghazzali menambah bahawa Kaab Al-Ahbar (seorang tabien dan ulama yahudi yang memeluk agama islam pd zaman Saiyidina Abu Bakar) berkata burung-burung dan haiwan apabila bertemu satu sama lain pada hari Jumaat mengucapkan “Selamat, selamat hari yang baik”.




Jom kita baca serba sedikit tentang kepentingan surh al Kahf. Mudah-mudahan dgn perkongsian ini, sama-sama kita mendapat barakah dari Allah s.w.t... 


Halal ke Doublestemcell??

Good news! Alhamdulillah, info terbaru isu Halal (copyright) telah pon selesai. Setelah pihak Phytoscience bermesyuarat dengan pihak JAKIM, mereka hanya meminta meletakkan label manufactured by Bioalpha International Sdn. Bhd. (kilang) dan marketing by Phytoscience Sdn. Bhd. Logo Halal dan label ini akan diletakkan di pack baru setelah Jakim memberi No. Siri dan Rujukan pada masa terdekat.

Banyak dah persoalan tentang halal ke tak  produk Phytoscience ni.. Penat nk menjawab so Anis nk bg sedikit pencerahan pada anda semua.. Sudi-sudilah membaca supaya anda tak buat spekulasi sendiri lagi ya..

Firstly, Syarikat Phytoscience Sdn Bhd telah  membuat permohonan kepada JAKIM pada 1 February 2013. Status Sedang Di proses. So kalau ada yang kata Phytoscience Sdn Bhd TAK PERNAH memohon dah salah fakta tu.. Ni surat nya..


Kemudian pada 5 Ogos 2013, surat dari JAKIM meminta bayaran RM200 untuk Yuran Pensijilan Halal . Selepas pembayaran dibuat, pihak JAKIM akan melawat premis untuk pengesahan. Tetapi pihak Phytoscience Sdn Bhd mengatakan TIADA lawatan dari Pihak JAKIM sepanjang tempoh menunggu dari Aug 2013 - sekarang....


 Di bawah ni pula ialah surat Declaration dari Mibelle Biochemistry Switzerland, Anis dpt dr ofis syarikat Phytoscience sendiri yang mengesahkan produk ni TIDAK mengandungi UNSUR2 HAIWAN dan TIADA contact dengan sebarang UNSUR HAIWAN. Cara2 extract stemcell ni pon ada.. Ni very confidential ... 


Apapun tak semestinya produk yang TIDAK MENDAPAT KELULUSAN DARI JAKIM tu TAK HALAL. Cuma proses mendapatkan sijil halal tu mungkin mengambil masa atas sebab2 tertentu. Harap pengguna di luar sana tidak keliru dengan produk TIDAK HALAL dengan produk yang TIDAK MENDAPAT PENGESAHAN HALAL. Saya yakin produk ni HALAL sebab kandungannya 100% buah buahan.

Terima kasih pada pihak-pihak yg mencetuskan isu ini  kerana telah mempopularkan nama company Phytoscience dan produk kami.. Now the issue has been resolved. Kita berbisnes utk cari rezeki yg halal, x maula dengki2 ye.. Pada pengedar2 dan rakan niaga, selamat berbisnes..jom gegarkan Malaysia bersama Phytoscience!!


Tuesday, January 7, 2014

2014 - Jadikan ia Tahun yang GEMILANG!

Masih tak terlambat rasa nya utk saya nk ucapkan Selamat Tahun Baru buat semua bloggers, kawna-kawan dan keluarga...sedar tak sedar hari ni dah masuk 8Januari 2014. Baru ade masa nk update blog..sebb sibuk mendaftar ahli baru dan melayan customer yg siang malam bertanyakan ttg biz Double stemcell ni.. Alhamdulillah... 

Apa pun..untuk entry kali ni saya nak sharekan something yg berguna utk kita semua.. Permulaan 2014 merupakan peluang yang terbaik bagi diri kita untuk merangka pelan kehidupan yang baru di mana pelan ini mempunyai harapan yang tinggi untuk mencapai kejayaan dan kekayaan hidup di dunia dan akhirat.Ini kerana hanya orang yang berani sahaja akan merangka pelan ini untuk memajukan diri terus kehadapan.

Mari bermula dengan membuat senarai semak (checklist) resolusi bagi tahun 2013. Kenal pasti perkara yang tidak dapat ditunaikan dan mencari punca kenapa ia tidak dapat diselesaikan. Kemudian, baru kita membuat senarai semak yang baru bagi tahun 2014. Tuliskan seberapa banyak yang kita inginkan serta pelan tindakan yang terperinci bagi mencapainya. Disiplin dan fokus merupakan asas yang diperlukan bagi merangka resolusi tahun 2014 ini.  
     
Saya telah merangka pelan resolusi saya dalam bentuk jurnal. Setiap pagi selesai solat, saya akan mengeluarkan jurnal Big Dreams saya dan menulis sepuluh jenis idea yang mempunyai potensi besar dalam membantu meningkatkan perniagaan, kesihatan, keberkatan, kesyukuran, kekayaan dan kejayaan di dalam hidup saya.

Di sini saya ingin berkongsi tujuh persoalan penting yang kita semua perlu mengambil masa daripada jadual sibuk kita untuk dijawab. Kajian akhir tahun berkaitan kehidupan anda sepanjang tahun adalah iringan yang sempurna untuk penetapan matlamat dan rancangan tahun 2014. Tuangkan secawan minuman kegemaran anda, duduk di kerusi kegemaran anda, dan tulis jawapan anda kepada soalan yang berikut:

1) Apa yang telah berubah sepanjang tahun 2013?
2) Apakah perkara-perkara yang luar biasa dalam hidup anda tahun ini?
3) Di manakah kekurangan anda?
4) Apa yang anda belajar mengenai diri anda atau orang di sekeliling anda yang anda tidak tahu sebelum ini?
5) Apakah aspek dalam hidup anda yang memerlukan transformasi?
6) Adakah anda akan terus memberi tumpuan kepada sesuatu yang anda mulakan di sini?
7) Bolehkah anda menjaga disiplin diri dalam aspek lain, seperti perkahwinan, bersenam, kerjaya, kehidupan sosial anda, kerohanian dan sebagainya?

Habiskan masa berfikir tentang diri anda dan soalan-soalan ini. Ia akan membantu anda mengenal pasti kesilapan masa lalu dan bagaimana anda boleh bertukar ke 2014, tahun di mana anda mungkin menjadi jutawan, bertambah sihat, menyalakan semula hubungan peribadi yang penting, atau menambah nilai dalam kehidupan orang lain.

Ini adalah perkara yang jutawan lakukan.

Ia mungkin tidak selesa.

Tetapi setiap minit itu akan menambah nilai kehidupan anda.

Jangan menyesal dan merungut kesilapan lalu kerana ia tidak akan membawa anda ke mana-mana. Sebaliknya, fokus pada apa yang anda boleh dan akan lakukan hari ini, esok, dan seluruh hidup anda, dan semua perkara-perkara besar yang akan berlaku kerana tindakan anda.

Jangan tunggu untuk 'masa yang betul' atau sehingga ia terlalu lewat untuk mengambil tindakan ke atas matlamat anda. Jika ada sesuatu yang anda benar-benar mahu lakukan, jika ada impian yang anda ingin capai atau merubah dalam kehidupan, cari jalan untuk melakukannya sekarang.
Bukannya menunggu, terus mulakan.

Beri tumpuan untuk menggantikan tabiat buruk dan corak pemikiran yang negatif, satu demi satu, dari masa ke masa dengan tabiat yang baik dan positif. Setiap langkah itu akan membawa kepada perubahan yang kuat dalam hidup anda.

Semua yang anda lakukan akan mendekatkan atau menjauhkan anda daripada matlamat anda.

Jadi apakah tindakan anda hari ini? 

 [Taken from email Dr.Azizan Osman]


Untuk merubah kehidupan anda, jangan lepaskan peluang untuk mendaftar sebagai Mobile Stokis Phytoscience Doublestemcell


Hubungi saya/ Whatsapp 0164852976 segera 


Friday, December 20, 2013

Bagaimana untuk join Biz Phyto Science ini?

Ok.. bg anda yang berminat jadi pengguna atau melangkah ke gerbang dunia biz network marketing…ini kalil anda perlu buat pilihan dengan cepat & tepat sebab ini bisnes berasaskan sistem binari / pairing.

Produk DOUBLE STEMCELL yang semakin diperkatakan kehebatannya…walaupun company baru mencapai usia setahun…progress sangat baik jualan mencecah 6 juta lebih dan pasti semakin bertambah dengan bertambah ahli2x yang menyedari kebaikan produk juga potensi plan biz yang ditawarkan cukup senang berbanding mana2 MLM.

Produk juga diluluskan oleh KKM,HALAL,memiliki GMP certified,memenangi Inovation Prize 2008(European Cosmetics),100 % natural(NO presentvaties),sesuai untuk vegetarian juga.

MARKETING PLAN BIZ PHYTO SCIENCE:

3 pakej basic termasuk keahlian namun ada beberapa pilihan lagi jika anda ingin membeli kombinasi produk TRIPLE STEMCELL:

PILIH MANA-MANA PAKEJ YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA
- PAKEJ SILVER RM270/2 kotak 28 sachets (UTK KEGUNAAN SENDIRI),
- PAKEJ GOLD RM1620/12 kotak (UTK MENJADI DEALER)
- PAKEJ MOBILE RM5400/40 kotak (UTK MENJADI STOKIS)

KEAHLIAN ADALAH PERCUMA DENGAN SETIAP STARTER PACKAGE. PENGHANTARAN DICAJ RM5 UNTUK SETIAP KALI PEMBELIAN. PENGHANTARAN MENERUSI GDEX MENGAMBIL MASA 3-5 HARI MENGIKUT KAWASAN ALAMAT ANDA.


Kenapa saya pilih bisnes Double Stemcell dari company Phytoscience Sdn Bhd ?

*Produk yang TIP TOP
*Baru setahun menggegar pasaran Malaysia
*Modal yg kecil dengan keuntungan yang berlipat ganda
*100% Bonus disapu bersih
*Infinity Bonus (Pakej Mobile shj)
*Bonus yg dibayar dlm USD yg diiktiraf oleh Bank Negara Malaysia
*Daily Bonus ( tak perlu menunggu seminggu/sebulan)
*Plan yg tersangat mudah…ANDA BUAT ANDA DAPAT….
*Produk yg senang dimakan oleh semua peringkat umur
*Anda tak perlu mengejar Pangkat ataupun Level seperti MLM yang lain
*Produk yg mendapat kelulusan KKM, Halal..Insuran 3 Jutaa!!
*Jadilah yg Terawal..income Harian mungkin melebihi pendapatan anda sekarang!!!

Cara join ahli/rakaniaga:

1) Pilih pakej mengikut kemampuan anda.
2) Lakukan pembayaran ke akaun saya pilihan yang ada MBB /CIMB(akan diberi detail)
3) Setelah pembayaran dibuat, sila sms or wassap 019-4663482 @ 0164852976 dgn maklumat lengkap pembayaran juga details info anda bagi proses pendaftaran.(Nama penuh, Ic, alamat, emel, bank pilihan dan no.akaun bank)
4) Anda akan dapat User ID, Pasword terus ke hp anda direct dari syarikat dengan segera.
5) Seterusnya anda sudah boleh sharing; bermula menjana income dari biasa2x ke income luarbiasa!!!
6)Utk makluman newbie…company membayar wang dalam dgn matawang USD juga bentuk bayaran melalui E-Wallet yang tersedia dalam sistem.
7)Setiap ahli autoamtik mempunyai website masing2x untuk memantau bisnes di bawah rangkaian anda  perlu maklum tentang sistem pembayaran pada setiap 1hb juga 15 hb.

Dengan status Mobile Stokis…saya automatik layak/dilantik mewakili company melakukan prosess pendaftaran,melakukan pembayaran bonus kepada rangkaian saya dengan pembayaran duit extra lagi untuk tugasan key in data sebanyak Rm12.50/SILVER,GOLD/RM75,MOBILE/RM250.Kami juga aktif berjual beli USD utk pendaftaran ahli baru sesama MOBILE2x yang lain seluruh Malaysia

JOIN US NOW..
RAKANIAGA DIKEHENDAKI SETIAP NEGERI JUGA DAERAH!!!

NEW PACKAGE price sempena hujung tahun...

Jom rebut package baru sempena hujung thn 2013... Valid sehingga 5 Januari 2014 sahaja... Cepat2 ya...


Hubungi saya untuk pembelian... 0164852976